Home / Nieuws

Nieuws

Sociale kaart ZHZ is een internetsite waar actuele informatie te vinden is over regionale organisaties voor zorg, welzijn en wonen in de regio Zuid-Holland Zuid.  Dit betreft de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, Drechtsteden en Hoeksche Waard.  
De website wordt beheerd door de Dienst Gezondheid en Jeugd ZHZ (GGD-ZHZ).

Meer informatie over: 

Nieuws   

DGJ logo

Lancering nieuwe website van de Dienst Gezondheid & Jeugd
16-12-2013

De website (www.dienstgezondheidjeugd.nl) biedt een overzichtelijke structuur. Op de nieuwe website wordt themagerichte informatie, bijvoorbeeld over gezond leven, reizen en infectieziekten, geboden aan het algemeen publiek, professionals en gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid.
Sinds 1 januari 2013 vormen de GGD en Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten samen de Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ. Bij een nieuwe organisatie past ook een nieuwe website. Het ontwerp van de website is geheel responsive. Dit betekent dat bezoekers met een smartphone of tablet de website altijd zien in de voor hen geoptimaliseerde weergave.

Crisis
De website stelt de Dienst Gezondheid & Jeugd in staat snel in actie te komen in het geval van een uitbraak van infectieziekten of andere gezondheidscrises in de regio. Via een alarmblok op de website kan de organisatie direct heldere informatie verschaffen over een ramp of crisis in de regio.

Voor iedereen bereikbaar
Met de website heeft de Dienst Gezondheid & Jeugd een platform waarop verschillende gebruikers eenvoudig hun weg kunnen vinden. Zo is en blijft de dienstverlening van de Dienst Gezondheid & Jeugd voor iedereen bereikbaar.

GGD en LVS onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd
01-01-2013

De GGD ZHZ en Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten zijn sinds 1 januari onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd. Deze dienst verzorgt namens de gemeenten in Zuid-Holland Zuid de uitvoering van diverse taken op het gebied van publieke gezondheid, maatschappelijke zorg, leerplicht en voortijdig schoolverlaten. De dienst is ook verantwoordelijk voor de aansturing van de uitvoering van de integrale jeugdgezondheidszorg en treedt op bij rampen en crises als de publieke gezondheid wordt bedreigd.